Annie & Hans, april

Besøg i showroom gjorde det nemmere at vælge trappe

Annie og Hans fandt efter besøg i vores showroom den rigtige trappe til deres nye hus.

”Vi har haft flere overvejelser, inden vi valgte vores nye trappe. Det er jo en detalje i huset vi kommer til at se på hver eneste dag. Derfor ville vi gerne være helt sikre på, at trappen nu også blev præsentabel og elegant. Nogle af overvejelserne var: Hvordan vælger vi en trappe som indtager hovedrollen i hall’en, uden at stjæle al opmærksomhed? Hvor stor kan startstolpen fx være uden at virke for dominerende? Hvilke balustre er både moderne og rengøringsvenlige?

Vi var i tvivl om flere detaljer, indtil vores byggerådgiver anbefalede os et besøg i WOOD STEP’s showroom. Det var en god beslutning at tage turen til udstillingen ved Randers, for besøget gav os svarene på en del af vores spørgsmål. Vi fik sådan en fin og venlig modtagelse af Karina, der hjalp os med at finde den rigtige stil. Der var god tid til at gå rundt og kigge på de udstillede modeller.

Vi er så glade for vores trappe. Den bliver også kommenteret af vores gæster – de synes alle, at den er så flot. Vi er især imponeret af hvor gennemført kvaliteten er. I alle detaljer. Vi havde en idé om at trin skulle være lyst, ludbehandlet træ, men Christian (trappeARKITEKT ®) anbefalede i stedet trin og gelænder som gulvet på 1. salen. Det er et valg, vi ikke har fortrudt. Trin ser ud som om de er skåret i ét stykke. I det hele taget er vi blevet vejledt grundigt undervejs, og ikke talt efter munden.”

– Annie og Hans

 

Fakta om trappen

Annie og Hans skulle i gang med et nybyggeri i samarbejde med Menzer&Kristensen. Et centralt rum i 2 plans huset er en stor flot hall, hvor trappen er midtpunkt.

Det kan være svært at sortere i mulighederne, når man skal spore sig ind på den rigtige stil i en trappes design. Særligt, når den som her, er noget af det første man ser, når man træder ind i huset. Det er et vigtigt valg. Hvad passer ind – ikke bare i huset, men også i forhold til kundens eget billede af en idéel trappe. Begge dele skal passe sammen.

Første skridt for Annie og Hans var et besøg i udstillingen. Sådan et besøg er erfaringsmæssigt en stor hjælp til at gøre valgmulighederne mere konkrete.

Et af ønskerne her, var en præsentabel hall trappe i en lys og moderne udgave. Det er det ønske, vi har arbejdet ud fra. Selvom sæbebehandlede trin i lyst træ, kan virke som det mest oplagte valg til en lys trappe, så er det ikke nødvendigvis den rigtige beslutning. Gulvet på førstesalen i huset er matlakeret eg. En god rettesnor er at gulv og trin på trappen altid bør være samme trætype. Det er en detalje, men resultatet er som her, et mere elegant og gennemført helhedsindtryk.

Der er flere detaljer i et trappedesign, som er gode at tænke ind fra starten, også selvom det kan virke ubetydeligt om balustre er rengøringsvenlige eller ej, om trin er nemme at holde ved lige eller kræver løbende pleje. I det lange løb kan det godt betale sig at få alle overvejelser med, så trappen bliver ved med at se præsentabel ud.

Er underlaget stærkt nok til trappen?

Hall trappen er tung og har et stort omfang. Der er tænkt flere detaljer ind i design og konstruktion som giver trappen et harmonisk og elegant forløb, trods størrelsen.

Som en del af rådgivningen har vi også haft en dialog med tømreren på byggeprojektet om at ligge skruefast underlag ind i bjælkelaget, så der var noget at fastgøre den liggende vange i.

Et møde på pladsen sammen med tømreren/bygherre, inden etageadskillelse og vægge beklædes, er generelt en god idé, da vi har mulighed for at se hvad der er af skruefast underlag i vægge m.m., og sikre os, at der er tilstrækkeligt underlag til at fastgøre trappen i.

 

Trappespecifikationer:

  • Kvartsvingstrappe med repos
  • Trappestart:
    • 90° krumning med snegl og klodstrin
    • 90° krumning i indvendigt sving på trappen, åbent hovedstykke
    • 90° krumning til vandret værn og rundt i trappehul, lukket hovedstykke for at sikre stabilitet
  • Håndliste slutter ud i vindue med profileret ende
  • Trin & håndliste i eg kl.1, mat lakeret
  • Øvrige dele hvidmalet
  • Gelændertype:
    • Balustre: RS19
    • Håndliste: HL3
  • Riller i hovedstykke og stolper
  • Mount-in, skjult trinmontage (Standard i vores krumningstrapper)

 

Christian, trappeARKITEKT (Jylland)

Annie & Hans, april