Morten og familie, maj

Elektrikerens drømmetrappe

Morten har været i gang med at renovere en ældre landejendom, så den nu står knivskarpt. Der er blandt andet lavet ny tagkonstruktion og førstesal. Trappen hertil, har Morten sat sit eget personlige præg på.

”Allerede inden besøget i WOOD STEP’s udstilling havde jeg et ret præcist billede af, hvilke detaljer den færdige trappe skulle have. Gennem mit arbejde som selvstændig elektriker har jeg samlet idéer til små detaljer gennem lang tid, når jeg er kommet rundt.

Jeg synes fx at afslutning af trappen, uden en masse lister der forstyrrer blikket, ser mere gennemarbejdet ud. Håndliste, der følger trappens forløb i et stykke, og trin monteret med skjult montage uden propper får også vores trappe til at skille sig ud.

Lyset i trin er en detalje, jeg selv har stået for. Den del af samarbejdet, synes jeg også blev håndteret meget professionelt af WOOD STEP. Jeg er kommet med mine mål og anvisninger – Christian har sørget for at trappen er blevet forberedt til LED fra fabrikken, så det færdige resultat er blevet præcis, som jeg havde forestillet mig.

Fordi vi byggede helt ny tagkonstruktion, kunne vi nemt tilpasse trappehullet, så det passede til trappens mål – men skal jeg komme med en anbefaling til andre, der skal i gang med at skifte en trappe, så er det generelt en god idé at starte med at få en trapperådgiveren på banen så tidligt som muligt, så der ikke opstår uventede overraskelser undervejs i et projekt.”

Morten og familie

 

Fakta om trappen

9 ud af 10 krumningstrapper starter typisk med et klodstrin. Her, starter trappen i stedet med en sidestillet snegl uden klodstrin. Den løsning sparer plads – ikke bare på trappens 1. korte løb, men også rent visuelt. Højden på trappestolpen bliver nemlig væsentligt mindre, når den laves uden klodstrin. Samlet set syner trappestarten mindre bastant.

På førstesalen er krumningen til vandret værn tilpasset en repos med skrå vægge. Hvor en typisk krumning er på 90°, har vi her justeret konstruktionen efter omgivelserne, så den i stedet er på 118°.

Inden besøget i udstillingen havde Morten fået et tilbud tilsendt ud fra de ønsker, han havde til trappens specifikationer. Et besøg i udstillingen er altid en god idé, selvom du føler dig afklaret omkring design.

Erfaringsmæssigt giver det ofte et andet blik på detaljer at se finesser og materialer på udstillede trappeudsnit. Det gør idéer mere konkrete og håndgribelige.

Med de sidste detaljer på plads, aftalte vi et møde i huset med endelig opmåling, så trappen kunne sættes i produktion.

 

Trappespecifikationer

  • Skrå trappestart med en rund stolpe og håndlistesnegl / ”kattepote”på et klodstrin
  • 90° krumning i indvendigt sving på trappen, åbent hovedstykke
  • Lukket med hvidmalet stødtrin
  • Håndliste og trin i eg kl. 1, som kunden selv har overfladebehandlet inden montage
  • Trinforkant F1
  • Ingen synlige propper på udvendig side af vanger
  • Trin & håndliste i eg kl. 1 – hvidpigmenteret matlak
  • Øvrige dele hvidmalet
  • Gelændertype:
    o Trappestart: sidestillet snegl u. klodstrin
    o Balustre: RS30
    o Håndliste: HL3
  • LED-lys fræst op under trin (kunden stod selv for bestilling og montage af LED)
  • Lukket trappe med stødtrin
  • Gennemgående hovedstykke ved krumning til vandret værn, uden spor/fræsning
  • Skjult trinmontage

 

Christian Munk Pedersen, TrappeARKITEKT®

Morten og familie, maj