Rikke & Thomas, juni

Flot halltrappe i herskabelig bolig fra 1912

”Vi elsker den wauw effekt trappen giver i hallen, så snart man træder ind ad døren.
Vores yndlingsdetaljer er sneglen i bunden af trappen, det smukke mahogni gelænder og den måde trappen komplimenterer vores egeparket.”

Husets oprindelige charme var så godt som væk, da vi overtog huset. Den har vi arbejdet på at finde frem igen: Stuklofterne er nu tilbage. Vi har lagt sildebensparketgulv i eg og skiftet paneler, så stilen passer til husets historie. Derfor ønskede vi os også en trappe til hallen, der kunne genskabe den gamle herskabelige stil i vores stuehus.

Vi har søgt efter inspiration på nettet for at finde den helt rigtige trappe, og har blandt andet kigget i WOOD STEPs trappegalleri – særligt efter trapper i patriciervillaer, som minder om den stil, vi drømte om.

En ting, vi er særligt glade for i dag, er at vi lyttede til Christians (trappeARKITEKT®) råd i forhold til trappens størrelse, så den passer til rummet. Vi havde en forestilling om hvordan en rigtig halltrappe skal se ud – det har vi fået. Vi kom til WOOD STEP med drømme og ideer som de gjorde til virkelighed. Virkelig fremragende service og høj faglighed.”

– Rikke & Thomas

 

Fakta om trappen

Rikke og Thomas ønskede sig en stor flot halltrappe i herskabelig stil. En klassisk halltrappe kræver god plads, da den som udgangspunkt laves som en krumningstrappe.
Hér giver det en praktisk udfordring, da Rikke og Thomas’ hall/gang ikke er så bred.

Løsningen er en ligeløbstrappe med nogle af de ekstra detaljer, der giver halltrappe udseendet. Trappestarten er lavet som 180 graders krumning med snegl. På første sal er trappen afsluttet med 2 gange gering i stedet for en krumning. Det er en både funktionel og flot løsning som løser pladsproblemet. Ekstra detaljer, der supplerer halltrappe udtrykket, er skjult trinmontage og riller i startstolpe.

Materialevalg er vigtigt for trappens visuelle udtryk. Vi anbefaler altid at vælge træsorter til trappen, som passer til gulvet. Rikke og Thomas har lagt et flot sildebensparket i eg. Her har vi fået prøver på gulvet med, for at ramme den helt rigtige lakering af trin.
Noget af det, der karakteriserer en hall trappe er en mørkere håndliste end trin. Her er håndlisten udført i mahogni.

Der skal altid være en vis afstand til vinduer og døre både af praktiske hensyn, men også for at give trappen et harmonisk udseende i forhold til rummet. En lille detalje, der giver lidt ekstra plads, er at lade trappen gå en smule ind over væg. Her går trappen ind over væggen til stuen. Det giver en bedre hældning på trappen, og sikrer, at den ikke alene er flot se på, men også god at gå på.

 

Trappespecifikationer:

  • Ligeløbstrappe
  • Trappestart:
    • 180° krumning m/snegl og klodstrin
  • 2 gange gering på 1. sal i stedet for krumning
  • Ubrudt håndliste i mahogni
  • Trin i eg kl.1, mat lakeret
  • Øvrige dele hvidmalet
  •  Gelændertype:
    • Balustre: RS19
    • Håndliste: HL3
  • Riller i startstolpe
  • Mount-in, skjult trinmontage

 

Christian, trappeARKITEKT (Jylland)

Rikke & Thomas, juni