Flot halltrappe i drømmehuset

Da Pia og Thomas havde kendt hinanden i et halvt år, tegnede de hver sit drømmehus, og de tegnede begge en firelænget gård. Ti år senere er de blevet gift, Thomas er blevet ”Bygningskonstruktør og tømrermester Thomas Fogde”, og drømmen er tæt på fuldendt – gården, der ligger på en storparcel tre km fra Slagelse, får ganske vist kun tre længer, og der mangler stadig en. Men de har selv tegnet den og selv muret hver en sten på fundamentet. Pia kørte gravemaskine og lagde mursten op, mens Thomas klarede tømrerarbejdet.

– Vores venner dødsdømte projektet på forhånd, men vi har nydt det hele vejen igennem, siger Pia, der nu også er nybagt mor til deres første barn. Der er tre børneværelser i stuehuset, og der bliver god plads til udfoldelse. Alene hallen er 45 kvm og reposen lidt større. Der hænger flotte malerier, men møbler er der ingen af.

– Trappen er møblet, siger Thomas og Pia samstemmende. Og lige præcis den, har de ikke selv bygget. De havde en ide om, at den skulle være klassisk og romantisk, og at der skulle indgå asketræ. Og så skulle kvaliteten være i orden.

– Vi lod Bjørn fra WOOD STEP komme med et bud, og det var lige i øjet, siger Thomas. Gårdens første længe rummer også plads til værksted, tegnestue og medarbejdere. Der er gjort klar til kælder under stuehuset, men indretningen venter, til den sidste længe er bygget.

– Vi har afsat ti år i alt. Det er realistisk, for nu skal der også være tid til familien, siger Thomas.