Mål selv trappen og bestil online

At bestille en trappe online er sikkert og nemt. Du guides igennem hele processen, og bestillingen kontrolleres grundigt af en fagekspert inden din "byg selv trappe" fremstilles.

God kvalitet – smalt sortiment – lav pris

Nu kan du købe trapper online. Prisen er helt rigtig, når du køber trappen her på MÅL SELV TRAPPEN®. Det betyder ikke, at du går på kompromis med kvaliteten. Det er fagfolk og trappeeksperter, der står bag online bestillingen. WOOD STEP har produceret og leveret trapper gennem 30 år.

Gør-det-selv trapperne er af samme solide kvalitet som vores øvrige trapper, ned til mindste finish og detalje. Vi gennemgår din trappe, inden produktionen sættes i gang, så du kan være helt sikker på, at trappen lever op til din forventning. Eneste forskel er, at du selv skal måle op og foretage bestilling – alene eller sammen med din foretrukne håndværker.

Sortimentet er forholdsvis smalt. Til gengæld er prisen lav.

  • Enkel og overskuelig bestillingsproces
  • Praktiske guides/anvisninger
  • 3D visualisering af din trappe – mens du bestiller
  • Fagekspert gennemser din trappetegning
  • Levering til døren

Se vores handelsbetingelser

STANDARDTRAPPER I TRÆ

NEMT AT BYGGE TRAPPE SELV

Trapper udført i solidt håndværk. Du får en gør det selv trappe i høj kvalitet til en lavere pris.

PRAKTISKE GUIDES

TIL DIN MÅL SELV TRAPPE

Sådan-gør-du guides hjælper dig sikkert igennem opmåling og montage af trappe.

EKSPERTCHECK

AF DIN MÅL SELV TRAPPE

En fagekspert gennemgår din ordre inden din trappe sættes i produktion. På den måde er du sikret en perfekt og komfortabel trappe, du bliver glad for.

Trappe beregner

Se din trappe i 3D før du sender din ordre og afprøv forskellige modeller og tilvalg inden du beslutter dig

Mål, trappehul

Her skal du indtaste dine mål på trappehullet. Vigtigt: målene i nedre mål, der skal definere trappens mål. Indtast dine mål ved at klikke på bogstaverne i trappe beregneren og vælge, om der skal være væg på henholdsvis nedre og øvre plan. Har du kommentarer til målene skal disse noteres under kommentarfeltet i bestillingsformularen.

SÅDAN MÅLER DU TRAPPEN OP

Hvilke mål skal du have styr på, inden du går i gang med bestillingen af din gør det selv trappe? Vi har samlet en guide med de vigtigste mål her.

https://woodstep.dk/maal-selv-trappen/opmaaling-af-trappe/

For at trappen skal være behagelig at gå på, har vi nogle anbefalinger, som du kan skele til, når du taster målene ind i trappeberegneren. I oversigten kan du se, hvordan planmål og antal stigninger skal passe sammen (Stigningen må normalt ikke overstige 210 mm). Vores trappe designer program beregner automatisk den bedst mulige trappe ud fra dine indtastninger.

Ligeløbstrappe
StigningerPlanmål (mm)*
132840
143070
153300
Kvartsvingstrappe
133700-3940
144000-4170
154120-4400
Halvsvingstrappe
134800-5040
145010-5270
155220-5500

TRAPPETYPE

Vælg trappetype og indtast herefter bredde på din trappe ved at klikke på B’et på trappe tegningen.

Trindybde: Vi anbefaler trindybde på 210-230 mm.

Ganglinie: Afstand og radius i ganglinie har vi som standard valgt for dig. Her behøver du ikke træffe andre valg.

 

Overvejelser, når du vælger design og materialer

Åben eller lukket – trappe med eller uden stødtrin?

Fordelen ved en åben trappe – altså en trappe uden stødtrin (plade mellem trin), er, at den giver plads til lysindfald. Derfor virker den lettere og giver mere lys i trapperummet.

Hvis du gerne vil udnytte pladsen under trappen, så giver en lukket trappe flere muligheder for at bruge pladsen til eksempelvis opbevaring, hyggehjørne eller lignende.

Hvilken træsort skal jeg vælge?

Oftest vælges samme træsort som det gulv, man har valgt. Du skal dog være opmærksom på, at selv om det er samme træsort – vil der ofte være forskel i farve, struktur og overfladebehandling.

Fyrretræ er den billigste og den blødeste træsort. Trin i fyr er fuldt ud tilstrækkelige til det slid, der er på en trappe i et enfamiliehus.

Mange overvejer trin i en ”hård træsort” som f.eks. bøg, eg eller ask, for at få mere slidstyrke. Men vores anbefaling er, at du skeler til træsort på dine gulve, når du vælger trin.

Hvilken overfladebehandling skal jeg vælge?

Overfladebehandling beskytter træet mod slid og giver en rengøringsvenlig flade. Vælger du oliebehandling skal trappen genbehandles 1-2 gange årligt, eller efter behov afhængigt af sliddet på overfalden. Malede/lakerede overflader skal vedligeholdelses sjældnere. Som udgangspunkt kræver disse overflader kun vedligeholdelse, når der opstår slid og skader i overfladen.

Ofte vil der være et koncentreret slid midt på trinnene. Så det er her du først kan se at overfladen skal vedligeholdelse. Slid på trappen afhænger af, hvor i huset din trappe er placeret.

WS 4.15.1
Stolpetype: ST4Balustertype RS15Håndlistetype: HL1
WS 4.4.1
Stolpetype: ST4Balustertype RS4Håndlistetype: HL1
WS 8.10.8
Stolpetype: ST8Balustertype RS10Håndlistetype: HL8
WS 8.3.8
Stolpetype: ST8Balustertype RS3Håndlistetype: HL8
WS 8.4.8
Stolpetype: ST8Balustertype RS4Håndlistetype: HL8
WS Artic
Plankegelænder

Let at arbejde med

Vores hus er et murstenshus fra 1958. Den oprindelige kældertrappe var meget stejl, da den ikke svingede i hjørnet, og derfor lettere farlig at færdes på.

På internettet faldt vi hurtigt over mål-selv-trappen, som var meget let at arbejde med og gav hurtigt en ide om pris og design. Efter indsendelse af data fik vi en god dialog med en intern sælger om de sidste detaljer og tilretninger inden endelig godkendelse, og alt har passet perfekt, både trappe og tidsplan.

Vejen til kælderen føles som om den er blevet kortere.

Connie & Jens

Connie og Jens har designet og købt kældertrappen online.