Annette & Christian, juli

Ny børne- og hundevenlig trappe til flerplanshus

”Vi er virkelig glade for vores nye trappe, som passer helt perfekt til vores hus og personlige stil. Farvekontrasterne, afslutningerne på gelænderne og de små detaljer, der giver et ultra gennemført look, er vores yndlingsdetaljer ved trappen.

Da vi overtog huset, var det udstyret med en meget stejl metaltrappe, som var alt andet end børne- og hundevenlig. I vores søgen på en løsning på dette problem stødte vi på WOOD STEP, som havde en enorm professionel tilgang til udfordringen og kom med en smuk og praktisk løsning, som vigtigst af alt løste udfordringen med, at trappen var for stejl og upraktisk.

Resultatet var bedre end vi havde turde håbe på. Hele processen har været smooth, og vi har følt os holdt godt i hånden i hele forløbet. Så tusind tak for at I har givet os Danmarks flotteste trappe!”

– Annette og Christian

 

Fakta om trappen

Annette og Christians ”gamle” trappe er et meget godt eksempel på, hvorfor det er så vigtigt at tænke en trappe ind som en integreret del af boligens flow.
Parret har netop købt et to etagers hus med 4 forskudte plan. Det er et arkitekttegnet nybyggeri fra 2014/15. Alligevel har Annette og Christian som det første valgt at udskifte trappen. Den var ganske enkelt for stejl, og det gav problemer – ikke mindst for familiens firbenede familiemedlem.

Tænk i flow i boligen
Forskudte plan giver mulighed for en god udnyttelse af alle kvadratmeter i en bolig, men kræver til gengæld lidt mere af trappen. En stejl og smal trappe bliver på sigt et irritationsmoment, for jo stejlere trappe, jo forsigtigere skal du gå på den. Og i et hus med 4 forskudte plan skal der tages mange skridt til og fra de enkelte plan i løbet af en dag. Det bliver man træt af, hvis trappen ikke er god at gå på.
Den oprindelige trappe havde tilmed åbne trin – og, måske nok dekorative, men upraktiske stålwirer som trappeværn. Her tipper balancen mellem form og funktion.

Sådan er den nye trappe konstrueret
I det nye trappedesign har vi taget højde for, at trappen, som det primære, skal føles rar og naturlig at gå på. Den fylder mere end den gamle – vanger flugter den oprindelige trappeafslutning, mens første bloktrin går lidt ud i rummet.
Selvom det er en minimal konstruktionsændring, er det en ændring med stor effekt. Hvert trin har fået ekstra dybde og dermed en mere komfortabel skridtlængde. Vi har arbejdet med detaljer omkring trappestart og gelænder, så trappen integreres naturligt med arkitektur og rum. Trin er nu lukkede, og stålwirer er afløst af klassisk trappeværn, der er sikkert.

Trappespecifikationer

  • Lukket ligeløbstrappe til 4 plan
  • Sortmalede vanger, stødtrin, stolper og balustre
  • Trin og håndliste i hvidolieret ask
  • Gelænder er konstrueret med knæk. Dermed opnås et mere elegant udtryk med en stolpe pr. etage
  • Samme antal trin som før, men med ekstra dybde
  • Trappevanger flugter med den oprindelige trappeåbning
Annette & Christian, juli