Erik og Regitze, august

Trappen er et centralt element

”Det begyndte med Den Blå Avis. Vi havde været ude hos nogle bekendte og kigge på en ligeløbstrappe, som de havde købt brugt og billigt. Herefter gik dage med at kigge efter brugte trapper. Når vi endelig fandt en trappe, som vi kunne lide, passede den slet ikke i målene. Der var nemlig ikke megen plads til vores nye trappe, der skulle skaffe adgang til et værelse på førstesal. Vi nyindrettede vores kartoffelrækkehus og lavede direkte adgang fra stuen til førstesalen via et nyt hul i loftet.

Da vi havde sat os grundigt ind i den gældende trappematematik, stod det klart, at der ikke var plads til en ligeløbstrappe. Så var det på tide at få fat i en fagmand, og via nettet fik vi kontakt med WOOD STEP. Efter en del drøftelser, opmåling på stedet og gode skitser så vores nye trappe dagens lys. Og samarbejdet med WOOD STEP var rigtig godt. I første omgang tænkte vi på hvide vanger og mørkt træ til trinnene. Da prislisten kom frem, synes vi pludselig, at fyrretræ egentlig var mindst lige så velegnet. Og i dag havde vi valgt fyrretræ – uanset prisen. Vi er rigtig glade for vores trappe. Vi oplever den som et centralt og fint element i den måde, vi har fået indrettet vores hus på.”

– Erik og Regitze

Fakta om trappen

Huset i Kartoffelrækkerne i Farimagsgade-kvarteret i København er karakteriseret ved forholdsvis små, kvadratiske rum. Vinduerne er lave. Det er både en charme, men har også været udfordringen i projektet, hvor tre lejligheder er blevet lagt sammen til to.

En trappe skal være god at gå på. Det skal design og trappehældning tage højde for, men her er pladsen begrænset, så for at undgå spildplads er trappekonstruktionen gjort smallere og en smule stejlere, end idealformlen på den perfekte trappe anbefaler.
Det er vigtigt at tænke trappens daglige brug ind i projektet. Her skal trappen udelukkende give adgang til et soveværelse, og den skal bruges af voksne. Derfor er den tilpassede konstruktion og specialdesignet ikke et kompromis med komfort.

  • Smal trappe
  • Specialtilpasning/lav højde under vindue
  • Trin og gerigter i lakeret fyrretræ
  • Hvidmalet vange, trappestolpe og balustre
Erik og Regitze, august