Henrik, september

Arkitekttegnet trappe i 70’er stil

“Vi har fået trappen designet af Arkitekt Peter Jerichau – og så har WOOD STEP tilpasset den for at få optimal stabilitet. Hele trappen er i ask for flot struktur, og fordi trappen går op til et massivt askgulv på første sal.

Samtidigt skulle den understøtte den oprindelige tegning her i Palle Suenson’s bebyggelse, Gassehaven, som støder op til Søllerød Naturpark.

Vi er meget glade for den gedigne kvalitet, trappen er lavet i, og har nu fået produceret Naver bord og stole, som matcher balustrene i trappen.”

– Henrik

 

Fakta om trappen

Henriks trappe har et på mange måder karakteristisk design, der gør trappen unik. Udgangspunktet var et arkitekttegnet designoplæg. Her er vores opgave en anden, end ellers – de store linjer er lagt på forhånd. Vores rolle er, i samarbejde med bygherre, at finjustere de sidste detaljer i designet. I oplægget fra arkitekten er balustre eksempelvis rektangulære, mens de på den færdige trappe er mere kvadratiske. Afstanden mellem lamellerne er også lavet større end i udbudsmaterialet.

Når detaljerne i designet er på plads, skal stabilitet og funktionalitet tænkes med. Udfordringen i et trappedesign som dette, er at få fikseret lameller, så de ikke står og slår sig, når træet tørrer op. Det er derfor ikke nok at fastmontere en håndliste 3-4 steder på trappen, selvom det rent æstetisk vil give et lettere design. Til opgaven har vi i stedet designet en L-formet håndliste, som monteres i hver baluster. Dermed sikres den nødvendige stabilitet. Trappen er kortet en smule af for at give bedst mulige komfort.

Hvor minimalisme for få år siden var ensbetydende med glas og stål som gennemgående materiale i trappedesignet, er der i dag en tendens til, at 70’ernes minimalisme – med trapper i massivt træ og få, enkle linjer, vinder mere frem. Forskellen er dog, at fyrretræ er udskiftet med ask der, ligesom fyrretræ, er en lys træsort. Ask holder dog den lyse farve længere og er en mere hårdfør træsort end fyrretræ.

Trappespecifikationer

 • Trappen er en ligeløbstrappe
 • Alle trappedele er i massiv ask
 • Kvadratiske lameller/balustre
 • Skråt skårne lameller
  Toppen af lamellerne flugter håndlisten.
  Det er ikke en standardløsning, men har her
  været et specifikt ønske fra bygherre.
 • L-formet håndliste

 

Marc, trappeARKITEKT (Sjælland)

Henrik, september