Tina & Morten, december

Perfekt trappe til Københavnerlejlighed

Tina og Morten var på udkig efter en trappe i samme arkitektoniske stil som ejendommen, de bor i, i København.

Vi har været i gang med at renovere vores lejlighed, som er en klassisk københavnerlejlighed i en ejendom fra 1899. Vi synes, det var vigtigt at trappen fortsætter samme fortælling som opgangen i ejendommen – men i en mere moderne og strømlinet fortolkning.

Trappens formsprog er meget klassisk. Håndlisten er nøglehulsformet præcis som i opgangen, men de snoede balustre fra opgangens trappe har vi i stedet valgt skal være helt enkle i lejligheden.
Vi ønskede ikke en trappe, der forstyrrer rummets æstetik – derfor har vi valgt en ligeløbstrappe der giver et enkelt og stramt udtryk.

Janus, trappeARKITEKEN® fra WOOD STEP, anbefalede os at lave et plateau ved trappestart, for at gøre trappen bedre at gå på og udnytte pladsen bedst muligt. Det var vi lidt skeptiske overfor, men nu er vi så glade for det valg. Det samler helheden og gør trappen til en naturlig del af rummet.

Vi er ovenud glade for vores nye WOOD STEP trappe. Den er lige præcis så tidløs og smuk som vi havde ønsket og håbet. Håndværket og forarbejdningen er gennemført og af meget høj kvalitet. At stryge hånden over det lækre og perfekt rundede egetræs gelænder er en fornøjelse hver eneste gang. Servicen har desuden været i top. De bedste anbefalinger fra os 🙂

– Tina og Morten

Fakta om trappen

Den her trappe er i udgangspunktet meget klassisk i sit udtryk, men det er også en skræddersyet trappe, som er designet individuelt ud fra Tina og Mortens ønsker.
Fordi vi har haft dialogen om særlige ønsker, æstetiske overvejelser, placering og krav til funktionalitet – inden trappehullet er blevet lavet, har det været muligt at lave et design, der tilgodeser alle ønsker uden kompromiser.

Af hensyn til plads vælges ofte en kvartsvingstrappe med skrå trin og buet vange ned mod gulvet. Det ønskede Tina og Morten ikke. De har i stedet ønsket en ligeløbstrappe, der er tro mod ejendommens arkitektur, men som samtidig har et nutidigt formsprog.

Der er flere hensyn, der skal tænkes med, når vi designer en ligeløbstrappe som denne.

 • Stigningen må ikke blive for stejl – det skal være en god trappe at gå på.
 • Trappen må ikke placeres for tæt på varmekilder der får træet til at give sig.
 • Rent æstetisk bør trappestart ikke placeres for tæt på vinduet.

Løsningen er blevet et repos, som udgør trappens starttrin. Det løser den praktiske udfordring med fordeling af trin uden at gå på kompromis med komfort og rykker trappestart væk fra vindue samt varmekilde.

Se en 3D tegning af trappeløsningen

Designet er nutidigt og minimalistisk men med tydelig inspiration fra opgangens trappe. Håndlisten er en nøjagtig kopi af trappehåndlisten i opgang, håndlisten slutter i snegl, materialer er egeparket, som passer godt til ejendommens stil og giver et varmt modspil til Tina og Mortens gråmalede gulve.

 

Trappespecifikationer:

 • Trappen er en ligeløbstrappe
 • Åbne trin
 • Hvidmalede vanger
 • Skjult montage (ingen synlige samlinger i forvange)
 • Hvide runde balustre
 • Nøgleformet håndliste i eg (samme som i opgang)
 • Trin i eg parket, matlakeret
 • Start repos
 • Rund startstolpe med snegl

 

Praktisk tip – udnyt leveringstid på trappen

Tina og Morten har valgt at prioritere trappehul og opmåling af trappe, inden håndværkere er gået i gang med renovering af førstesalen. I praksis betyder det, at trappen kan sættes i produktion med det samme. Imens håndværkere er i gang, produceres trappen. De 6-8 ugers leveringstid der er på levering af trappe udnyttes dermed fornuftigt.

Tina & Morten, december