Jens & Trine, april

Skulpturel trappe som er rar at gå på

“Vores trappe er fantastisk, fordi den er en drøm, der er blevet materialiseret. Vi havde en forestilling om en trappe, der skulle være skulpturel, da den er placeret midt i huset og kan ses fra alle sider. Den skulle være fritstående og en moderne klassiker samtidig. Alle disse ting blev opfyldt på én gang med vores smukke musetrappe i massiv eg.

Yndlingsdetaljen er fornøjelsen ved at gå på den! Det er overvældende, hvor behagelig den er at bruge. Den er husets perle.

Under selve processen, hvor de enkelte elementer til trappen skulle vælges, hvor den skulle tegnes og rettes til, fik vi en helt suveræn vejledning og behandling generelt, men det var også selve oplevelsen af, at trappens design og udseende blev til i en løbende dialog og udvikling med en meget professionel og behagelig arkitekt (Christian). Det har hele vejen igennem været en meget fin oplevelse.

Tak for fantastisk behandling.”

– Jens & Trine

Fakta om trappen

Jens og Trines trappe er helt sin egen – det er en fusion af to trappetyper. Der var lidt usikkerhed om fastgørelse i den lette bagvæg, hvor trappen er fastgjort i. Derfor var vi omkring to forskellige trappetyper: første forslag var en klassisk indstemt trappe med krumning – andet forslag en musetrappe.

Efter at have talt med produktionen om fastgørelse af trappe og understøttelse af loft blev løsningen, at Trine og Jens valgte detaljer fra begge typer og sammensatte en helt ny model: håndliste krumning kombineret med musetrappe.

Udfordringer/hensyn:

 • Fastgørelse i let bagvæg, bestående af træregler og gipsplade
  Væg vange er påkrævet ved montage i let væg. Tung væg anbefales: mursten, gasbeton, beton osv. Alternativt monteres 20 mm krydsfiner i let væg
 • Understøttelse af loft
  Der var en eksisterende sort stålstolpe, som er udskiftet med en ege stolpe, der matcher trappen
 • Størrelse af trappe når man vælger ”musetrappe”
  Kræver ekstra stor grund og plads (grund/trindybde min. 240 mm)

 

Trappespecifikationer

 • Musetrappe med 80 mm trin og stødtrin i mat lakeret eg
 • Hvidmalet væg vange som er fastgjort i let væg (træstolper og gips) til at bære trappen
 • 80×80 mm ege stolpe til at understøtte loftet/gulv på 1.sal
 • Håndliste krumning i indv. sving samt håndliste krumning til gulv (trappe start)
 • Håndliste type: HL6, ø50 mm
 • Rustfri balustre: RS15, ø16 mm
Jens & Trine, april