Rasmus, november

Hjemmets hjerte til både leg og hygge

”Da vi valgte at bygge et nyt 1 1/2 plans hus med Lind & Risør, var trappen et af de sværeste “rum” at placere. Spørgsmålene var mange. Hvordan skulle trappen være en del af hjemmet? Skulle trappen være i et hjørne af huset eller… skulle vi lave en hall med en stor trappe? Vi valgte at placere trappen midt i huset og bruge den som et møbel.

I stuen skulle trappen være klassisk og passe sammen med gulv og møbler. På 1. sal skulle trappen være funktionel og praktisk, så den kunne blive en del af aktivitetsrummet, hvor der er plads til leg.

Under tegneprocessen fik vi en 3D tegning af trappen fra WOOD STEP. Den brugte vi utrolig meget til at forstille os, hvordan rummet ville blive. Det var en fed feature, og faktisk ville vi ønske, at hele huset var blevet tegnet som 3D, da det giver et meget bedre overblik. Vi er blevet utroligt glad for hele trappe-løsningen samt gelænderets lækre detalje med at gå helt ned til gulvet. Det gør at trappen bliver en integreret del af stuen, og den har en lækker wauw-effekt, når folk kommer ind i stuen.”

– Rasmus

Fakta om trappen

“Hvilke ønsker har I, i forhold til trappen – hvordan skal den passe ind i jeres hjem? Hvad er det for et ”liv”,
der skal leves her?.” Det er der, vi starter. Det er nemlig vigtigt at blive sporet ind på familiens ønsker og drømme som det første. Rasmus og hans familie ønskede en praktisk trappe med et design, der nemt kunne passes ind i resten af huset. Det var vigtigt, at trappen blev en naturligt integreret del af både stue og førstesal.

Det er blevet til en kombination, der er afstemt efter familiens beskrivelse af, hvad trappen skal gøre i deres hjem. Ikke bare her og nu – men også på sigt.

  • Enkle balustre, der giver trappen et enkelt og let udtryk
  • Gennemgående gelænder med gammeldags ”nøglehulsprofil” der understreger håndværket
  • Trappen er forberedt til, at der bliver etableret depot under trappen, så alle m2 omkring og under trappe kan udnyttes
  • Hvidmalet trappe med trin og håndliste i eg. Vi gør meget ud af, at trin skal passe til gulvene. Der vil altid være nuanceforskelle, men her har vi bevidst lavet trin med tydelig årestruktur og små knaster for at komme tættest muligt på gulvets udseende.
Rasmus, november