Regitze & Sladan, november

Trappe til æstetisk hall

Vi blev anbefalet at kontakte WOOD STEP, da vi var på udkig efter en halltrappe til vores nye hus. Den opfordring er vi glade for, at vi fulgte, for vi har fået en trappe, der var ventetiden værd, og hele processen har en positiv oplevelse.

Vores drøm var en æstetisk hall med et særligt udtryk, så det var udgangspunktet, første gang Christian (Trappearkitekten) kom på besøg.

Selvfølgelig havde vi selv en idé om, hvilken stilmæssig retning trappens design skulle i, men Christian gjorde os opmærksomme på nogle løsninger, vi ikke selv havde tænkt på. Blandt andet gelænderets udformning og forløb, som er en af de detaljer, vi glæder os over hver eneste dag. Der er lavet nogle virkelig flotte afslutninger og finesser som gør, at trappen og hallen har fået det elegante udtryk, vi drømte om.

Noget af det der har overrasket os mest, er hvor hurtig og effektivt trappen blev monteret. Montørerne var dygtige, og formåede på kort tid at sætte trappen op i vores hall. Det tog ikke mange timer fra trappen blev leveret til den stod færdig og klar til brug.

Regitze & Sladan

 

Fakta om trappen

Regitze og Sladans trappe er i udgangspunktet en klassisk halltrappe. Men, der er valgt flere detaljer til, som har betydning for helhedsindtrykket. Trappens indvendige sving er for eksempel lavet med en 90 graders krumning i stedet for en hjørnestolpe. Trin er med skjult montage så forvange er helt glat, og på førstesalen er den liggende vange monteret med not til gulv.

Detaljerne har betydning for det samlede indtryk af trappen. Der er intet i vejen med synlige trappepropper. Men, hvis man som Regitze og Sladan ønsker sig et æstetisk udtryk, så er skjult trinmontage et af de steder, man nemt kan skrue op for æstetikken. Krumningen i trappens indvendige sving giver trappen et naturligt og harmonisk forløb.

Overgangen til gulv på førstesal og sammenhæng med gennemgående materialevalg i huset er vigtig at have tænkt med i trappens helhed. For at skabe en flot overgang har trappens liggende vange derfor not til gulv. Ligesom gulvet på førstesalen, er trin og håndliste udført i eg og med mat lakering.

 

Trappespecifikationer

 • Trin & håndliste i eg kl.1. Overfladebehandlet med mat lak
 • Øvrige trappedele er hvidmalede
 • Glat forvange (skjult trinmontage)
 • Trappestart med lukket klodstrin samt 180° krumning
  Håndlistesnegl og riller i hovedstykke
 • 90° krumning i indvendigt sving
 • 90° krumning til vandret værn
 • Liggende vange m. not til gulv
 • Gelændertype:
  • Balustre: RS3
  • Håndliste: HL3
Regitze & Sladan, november