Tommy & Kristian, februar

Imponerende trappe til foyer på landejendom

Det er kun ydervæggene der står tilbage af det oprindelige – vi har renoveret huset fra kælder til kvist.

Selvom der ikke er meget tilbage af det gamle, så er det ejendommens 100-årige historie der har inspireret vores valg af trappe. Det er tydeligt at der blevet brugt kræfter på at vælge materialer og udføre et godt stykke håndværk i sin tid. Samme fokus har vi haft i vores søgen efter en ny flot trappe, der ville gøre sig godt i vores foyer.

Foyeren var sidste projekt i renoveringen, men vi har hele tiden haft et meget præcist billede af hvordan trappen skulle ende med at se ud. Den skulle have både æstetik og pondus. Vi har besøgt mange forskellige udstillinger for at finde frem til den helt rigtige trappemodel med tilpas mange krummelurer og detaljer. Vi endte med at vælge en trappe fra WOOD STEP fordi kombinationen af design, håndværk og pris var rigtig.

Christian (trappeARKITEKT) har været god til at gribe vores idéer. Balustrene har fx fået ekstra udfræsninger. Vi er rigtig glade for resultatet. Det samme er vores hund som nyder sit nye værelse under trappen.”

Tommy & Kristian

 

Fakta om trappen

Fra Tommy og Kristians første besøg i vores udstilling til trappen blev monteret, er der gået et år. Modellen er den samme som vi nåede frem til på første møde.

Det er en god idé at besøge udstillingen, og tage en indledende snak med os så tidligt i en renoveringsproces som muligt – også selvom omgivelserne ikke er helt på plads endnu. Så risikerer du ikke at stå med halvfærdige omgivelser, hvor drømmetrappen alligevel ikke er mulig.

Tommy og Kristian ønskede en stor krumningstrappe med 90 graders krumning, overgang til vandret værn på førstesal og trappestart med snegl. På mødet i udstillingen gennemgik vi hvilke mulige løsninger der bedst ville opfylde alle deres ønsker: Hvad er der plads til, og hvad kan lade sig gøre ifht. drømmetrappen? Den indledende snak kan sagtens tages på basis af ca-mål som her. Senere i processen kommer vi ud og måler op, så omgivelserne kan tilpasses trappens dimensioner og trappen måles helt nøjagtigt op.

Ved opmåling var bjælkelaget ude af vinkel på væggen, hvilket er et problem, når du har en 90° krumning med overgang til vandret værn. Her fik vi afsat nogle streger og blev enige om hvor meget trappehullet skulle rettes op, inden trappen kunne monteres.
For at undgå synlige propper i den liggende vange har kunden først beklædt loftet efter trappen blev monteret, så vi kunne skrue den liggende vange fast på bagsiden.

 

Trappespecifikationer

Super flot trappe med detaljer fra øverste hylde:
 • Kunden ønskede 40x40mm balustre (RS28) og pynt på vangerne
  Det resulterer i en 50mm forvange + 12mm almuelister som pynt
  Dermed bliver trappen mere dominerende i rummet pga. de store dimensioner i trappen
 • Trin i eg rustik – oliebehandlet
 • Håndliste (HL3) i sortpigmenteret eg
  Valgt i stedet for en håndliste i høj glans, da der opstår synlige samlinger når håndlisten er malet
 • Trappestart: 180° krumning m. snegl og gennemgående rillet hovedstykke som står oven på klodstrin
 • 90° håndliste og vange krumning i indvendigt sving, åbent hovedstykke
 • 90° krumning til vandret værn med lukket rillet hovedstykke


Christian Munk Pedersen, TrappeARKITEKT®

Tommy & Kristian, februar