Smuk og detaljerig halltrappe - T88

De små detaljer kan gøre hele forskellen, og der er ikke en eneste detalje på denne smukke krumningstrappe, som er overladt til tilfældighederne. Trappen er monteret i et gammelt menighedshus på Nørrebro, hvorfor det har været vigtigt i designet af en ny trappe at have øje for husets historie og bygningsdetaljer.

”Gennem hele vores byggeri, har kvaliteten af de materialer vi bruger, været en ting der har betydet utrolig meget for os. I vores jagt på en trappeleverandør, har det været vigtigt for os at finde nogen, der går lige så meget op i godt håndværk og detaljer som os selv. Det betød meget, at vi ’snakkede samme sprog’, når det kom til kvalitet, og at vi trygt kunne overlade en så stor opgave til nogen, som vi stoler på. Da vi gik fra første møde, var vi ikke i tvivl om, at vi kunne forklare præcis, hvordan vi ønskede vores trappe skulle se ud, og også ville ende med det slutresultat, som vi forestillede os.

Vi havde meget specifikke ønsker, fx at detaljerne skulle passe til vores døre, hvilket uden problemer kunne lade sig gøre. Vi fik tilsendt 3D tegninger, detaljer og beregninger, så alle detaljer var på plads, inden produktionen gik i gang. Vi var omkring rigtig mange forskellige løsninger og fik altid god tid til at træffe beslutninger og skifte mening. Vi har ikke på noget tidspunkt følt os, som et nummer i rækken. Vi er blevet taget i hånden hele vejen, og har vi haft spørgsmål, er de blevet besvaret uden, at vi på noget tidspunkt har følt os som den ’irriterende kunde’.

Vi fik leveret trin og håndliste ubehandlet, da vi havde et ønske om selv at behandle det, så det fik samme behandling som vores gulv. Resultatet er blevet lige, som vi havde drømt om. Man er ikke i tvivl om, at det er en trappe, der er lavet til vores hus – opmålt, produceret, monteret og justeret, så det hele passer sammen. Alt det der for andre har virket som en umulig opgave, er løst, så det ser ud som om, at huset er født med den trappe, som på trods af svære betingelser, lige så let forbinder stueetage og 1. sal.”

Caroline Høyberg

Indehaver af Instagram profilen @bare_en_my, hvor man kan følge renoveringen af det gamle menighedshus.

Specifikationer:

Lukket trappe med hvidmalet stødtrin.

Trappetrin er udført i eg rustik og leveret ubehandlet. Kunden har selv overfladebehandlet med hårdtræsvoks forud for vores trappemontage.

Trinforkant: FK3.

Gelændertype: Gennemgående hovedstykker med pålagt håndlistekrumning. Balustre: RS30. Håndliste: P9.

De gennemgående hovedstykker er specialprofileret.

Trappestart: Klodstrin samt 180° krumning med snegl.

Ingen synlige propper på udvendig side af trappens forvange.

I forlængelse af trappens forvange fortsætter en liggende vange rundt i trappehullet, hvor et vandret gelænder er monteret i.

Der er almuekanter på vanger og vangepynt er udført som fyldning.