Månedens trætrappe

Smuk trappe, der passer til smuk gammel ejendom

“Vores nye WOOD STEP trappe er ikke blot en trappe, som den gamle – men et smukt møbel i en smuk, gammel ejendom, som vi er ved at renovere udvendigt og indvendigt.

Den gamle trappe var ikke den fine, gamle ejendom værdig. Den var i ubehandlet fyrretræ, knirkede og blev let ridset – og passede bedst i et sommerhus. De ville gerne have at trappen blev et smukt møbel, som stilmæssigt stemte overens med deres gamle ejendom.

Den gamle trappe var i to lige dele med en platform ca. 1 meter oppe – meget primitiv. Den nye skulle svinge sig ned i en blød, 90 graders bue. Den nye trappe skulle være smuk at se på – og ikke blot en praktisk foranstaltning for at komme fra stueetagen til 1. sal”

Pia & Claus

Fakta om trappen

Hus og trappe skal passe sammen. En fornuftig rettesnor er derfor, ligesom Claus og hans familie, at vælge et trappedesign, der ikke stikker helt af i forhold til husets arkitektur og historie.

På en gammel smuk ejendom som denne ville en moderne trappe virke malplaceret – mens et klassisk udseende, uden alt for meget overflødigt pynt, skaber en naturlig sammenhæng mellem trappe og resten af huset.

En af prioriteterne i forbindelse med renovering og valg af ny trappe var en bredere trappetilgang og en generelt mere behagelig gang på trappen. For at udnytte pladsen optimalt har vi i stedet for en trappe med repos lavet en ”svingtrappe”. Den løsning giver en bedre trappe at gå på, hvis man er i pladsmangel. Samtidig øgede vi trappebredde til 1000 mm, så der blev god plads på, men også under trappen.

 

Trappe specifikationer

• Trappen er en krumningstrappe
• Gelændertype:
        o Stolper: ST5 80x80 med profilering
        o Balustre: RS19 40x30 med profilering,
        o Håndliste: HL3 nøglehuls profil
• Trin i eg rustik – hvidpigmenteret
• Special hvidmaling: RAL9001
• Mount-in (skjult trinmontage)
• Klodstrin, lukket v/trappestart

Christian, trappeARKITEKT (Jylland)

Få hjælp af trappeARKITEKTEN®

Tidligere vindertrapper

Hver måned udtrækker vi en vindertrappe blandt alle WOOD STEP trapper indsendt af kunder. Vi har samlet Tidligere Månedens trapper i en oversigt, så du kan fordybe dig lidt i trapper. Her kan du samle inspiration til din egen trappe.

Får du undervejs en god idé til dit eget projekt, så er du velkommen til at kontakte en af vore erfarne trappeARKITEKTER®. Vi hjælper dig videre med idéen.